Saklig artikel om ingredienser i kosmetika

Damernas Värld har skrivit en artikel om ingredienser i kosmetiska produkter.

Det är inte lätt att vara skönhetskonsument. Aldrig har vi ställts inför så många val och olika budskap som nu. Till råga på allt duggar ingredienslarmen tätt på internet. Men hur rädda behöver vi egentligen vara för saker som parabener, sulfater, mikroplaster och silikoner?
— Maria Ahlgren, Damernas Värld

Flera experter uttalar sig om olika ingredienser på ett sakligt och nyanserat sätt. En bra kontrast till den ofta förekommande skrämselpropaganda som vi blivit vana vid att läsa. En av experterna är Toxintelligences Pär Svahnberg, som förklarar att ett ämnes toxikologiska egenskaper inte beror på dess ursprung utan på ämnets kemiska struktur. 

Artikeln är skriven av Maria Ahlgren och har titeln "Är sulfater, parabener och silikoner farligt? Experterna ger svar!"