Konsult med naturvetenskaplig kompetens

Jobba hos oss!

Vi söker en senior konsult med gedigen naturvetenskaplig bakgrund som ytterligare stärker vår kompetens inom kemi och toxikologi. Är du rätt person?

Om oss

Toxintelligence är en konsultbyrå med expertis inom toxikologi och kemi. Vi hjälper våra kunder med laguppfyllnad, marknadsföring och produktutveckling. God funktion, bra hälsoegenskaper tillsammans med minimal negativ miljöpåverkan är vår ledstjärna. Vår ambition är att vara ett stöd i säkerhetsbedömning, regulatoriska frågor samt bistå våra kunder med kompetenshöjning. Vi har stor efterfrågan på våra tjänster och söker därför en ny medarbetare som kan komplettera vårt team.

Om jobbet

Rollen har både bredd och djup inom naturvetenskapliga frågeställningar. I vårt team arbetar vi med att säkerställa efterlevnad mot de regelverk som omfattar kosmetika, kemiska produkter, biocider, medicinteknik, livsmedel samt varor och förbrukningsartiklar. I rollen ingår att snabbt och effektivt tillgodogöra sig avancerade naturvetenskapliga fakta och sedan presentera dem på ett överskådligt sätt anpassat efter målgruppen. Exempel på arbetsuppgifter är hälso- och miljöbedömning av kemiska ämnen och produkter, att genomföra utbildningar för branschrepresentanter och kunder, att kvalitetsgranska naturvetenskaplig marknadsföring samt att agera vetenskaplig expert i kunders produktutveckling. Du kommer att ha kundansvar och driva egna projekt inom ramen för vårt verksamhetsområde.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

  • Naturvetenskaplig utbildning, gärna inom kemi eller toxikologi, eventuellt i kombination med nutrition, farmaci eller epidemiologi.
  • Minst 5 års erfarenhet av arbete med naturvetenskapliga frågeställningar, tidigare konsulterfarenhet är meriterande.  
  • Goda kommunikativa färdigheter.
  • En stark integritet, ett eget driv och ett affärsorienterat och pragmatiskt angreppssätt till de varierande uppgifter som du kommer att ställas inför.
  • God samarbetsförmåga och en naturlig fallenhet för att bygga långsiktiga affärsrelationer

Toxintelligence älskar kemi och ett av våra övergripande mål är att bidra till en mer saklig och nyanserad debatt i heta framtidsfrågor. Låter det spännande? Hör i så fall av dig med din ansökan till Jennie Andersson på jennie.andersson@toxintelligence.se

Kontaktperson: Jennie Andersson, 0730-62 69 65.

Läs mer om Toxintelligence och våra tjänster på www.toxintelligence.se