Kemikaliedagarna 17-18 oktober 2018

I år anordnas Kemikaliedagarna 2018 i Göteborg och är ett samarbete mellan IKEM branschförbund och KTF. Pär från Toxintelligence kommer att vara moderator under dessa två dagar men kommer även inleda med en halvdagsutbildning i CLP på förmiddagen den 17 oktober. Varför inte vässa kunskaperna om regelverket eller fräscha upp minnet med lite repetition? Säkra din plats redan idag och ta del av det spännande programmet!

Ny medarbetare - Nina Pendergraph

Toxintelligence välkomnar Nina Pendergraph. Nina har doktorsexamen i fiber- och polymervetenskap från Kungliga tekniska högskolan. Nina kommer arbeta som konsult med fokus på polymerer och dess tillsatser samt hur de påverkar vår hälsa och miljö. Hennes huvudsakliga tjänsteområden blir säkerhetsbedömning av kosmetiska produkter, säkerhetsdatablad för kemiska produkter samt rådgivning i kemi- och toxikologirelaterade frågor. 

"Bryter e-handeln mot lagen?"

KTF Utbildning har anordnat ett frukostseminarium om e-handeln och transport av farligt gods. Mats Brodin, säkerhetsrådgivare på DHL Freight, Joacim Bengtson från Polisen och Pär Svahnberg som säkerhetsrådgivare på KTF gick igenom Farligt gods lagstiftning, arbetsmiljö för transportörer och tillsyn vid vägtransport. I och med att fler och fler beställer produkter online så har e-handeln ökat. Vet du vad som krävs från ditt företag när ni skickar ut produkter till era kunder? Om inte, då är det hög tid att kontakta en säkerhetsrådgivare!Förutom många bra frågor från deltagarna var även den goda frukosten uppskattad.

"Tema: Hudallergi" och Swedish Beauty Awards 2018

Under förra veckan presenterade Pär under utbildningen Tema: Hudallergi som anordnades av KTF utbildning. Utbildningen var uppskattad och deltagarna var väldigt nöjda med både innehåll, upplägg och föreläsarna som var Maria Brolin, hudläkare, Christoph Martschin, hudläkare och Astma - och allergiförbundet. Pär sprang därefter vidare till Berns där han hade fullt upp med att förbereda sig inför Swedish Beauty Awards. Pär och Hedvig Von Mentzer gjorde ett fantastiskt jobb som värdpar under prisutdelningen!

Frukostseminarium - Skyddar sig svenskar med solskyddsmedel?

Ni har väl inte missat att KTF Utbildning anordnar ett frukostseminarium om svenskars solvanor?Josefine Backman, Gruppchef Kosmetikaenheten, Läkemedelsverket samt Peter Jansson, Rådgivning om lagstiftning och tekniska frågor om kosmetiska produkter, KoHF kommer att ta upp trender, solvanor, regelverk och rekommendationer. Seminariet är kostnadsfritt, mer information och anmälan finns på ktfutbildning.se