Glycerin – Världens bästa ingrediens?

Glycerin är en vanlig ingrediens i hudvård där den tillsätts främst för sina återfuktande egenskaper. Tack vare sina tre hydroxylgrupper tillför glycerin mycket vatten vilket är positivt för hudens fuktbalans. Vidare är glycerin en väldigt liten molekyl som tränger ner djupt i huden. På grund av dessa egenskaper har glycerin förmågan att sprida sig väl och bilda små vätskereservoarer som temporärt förtjockar det översta hudlagret. Fuktbalansen i sin tur är viktig för såväl elasticitet som barriärfunktion och kan därmed sägas vara en förutsättning för god hudhälsa. Glycerin är en väl beprövad ingrediens som använts länge, är relativt billig och ger minimal negativ miljöpåverkan. Vi på Toxintelligence ger därför tummen upp för glycerin.

Kemikaliedagarna 17-18 oktober 2018

I år anordnas Kemikaliedagarna 2018 i Göteborg och är ett samarbete mellan IKEM branschförbund och KTF. Pär från Toxintelligence kommer att vara moderator under dessa två dagar men kommer även inleda med en halvdagsutbildning i CLP på förmiddagen den 17 oktober. Varför inte vässa kunskaperna om regelverket eller fräscha upp minnet med lite repetition? Säkra din plats redan idag och ta del av det spännande programmet!

Ny medarbetare - Nina Pendergraph

Toxintelligence välkomnar Nina Pendergraph. Nina har doktorsexamen i fiber- och polymervetenskap från Kungliga tekniska högskolan. Nina kommer arbeta som konsult med fokus på polymerer och dess tillsatser samt hur de påverkar vår hälsa och miljö. Hennes huvudsakliga tjänsteområden blir säkerhetsbedömning av kosmetiska produkter, säkerhetsdatablad för kemiska produkter samt rådgivning i kemi- och toxikologirelaterade frågor. 

"Bryter e-handeln mot lagen?"

KTF Utbildning har anordnat ett frukostseminarium om e-handeln och transport av farligt gods. Mats Brodin, säkerhetsrådgivare på DHL Freight, Joacim Bengtson från Polisen och Pär Svahnberg som säkerhetsrådgivare på KTF gick igenom Farligt gods lagstiftning, arbetsmiljö för transportörer och tillsyn vid vägtransport. I och med att fler och fler beställer produkter online så har e-handeln ökat. Vet du vad som krävs från ditt företag när ni skickar ut produkter till era kunder? Om inte, då är det hög tid att kontakta en säkerhetsrådgivare!Förutom många bra frågor från deltagarna var även den goda frukosten uppskattad.

"Tema: Hudallergi" och Swedish Beauty Awards 2018

Under förra veckan presenterade Pär under utbildningen Tema: Hudallergi som anordnades av KTF utbildning. Utbildningen var uppskattad och deltagarna var väldigt nöjda med både innehåll, upplägg och föreläsarna som var Maria Brolin, hudläkare, Christoph Martschin, hudläkare och Astma - och allergiförbundet. Pär sprang därefter vidare till Berns där han hade fullt upp med att förbereda sig inför Swedish Beauty Awards. Pär och Hedvig Von Mentzer gjorde ett fantastiskt jobb som värdpar under prisutdelningen!